Spelar Monopol med Satoshis i Lightning Network

Redditor publicerar en uppsättning regler för att spela Monopol med Satoshis.

Konceptet återspeglar grunden för framtida onlinespel och spel.

Spelet pressar gränserna för Lightning Network

En innovativ Redditor, Suicidal-anka, publicerade nyligen en tråd som beskriver en uppsättning regler för att spela Monopol, men med Bitcoin.

Spelet följer den klassiska monopolstrukturen, men med några vändningar som gör det bra för att lära någon hur man använder Bitcoin.

Monopol är ett mörkt brädspel. Reglerna är hänsynslösa, eftersom poängen med spelet är att förstöra dina rivaler genom att gå i konkurs.

En av de officiella reglerna för det traditionella monopolet är att „banken aldrig går sönder.“ Om banken slutar på pengar kan den faktiskt utfärda så mycket som behövs. Typ av som de verkliga centralbankerna i dag.

I Satoshi Monopol-versionen har banken ett fast belopp på Bitcoin. Detta är en exakt representation av Bitcoin: s knapphet. Spelare lägger denna BTC i en depå plånbok som Wallet of Satoshi eller Blue Wallet.

Denna typ av plånbok garanterar att spelare inte betalar höga avgifter när de överför pengar med Lightning Network .

Spela är lärande

Som alla utvecklare och ingenjörer säger är det bästa sättet att lära sig om ny teknik genom att spela med den. Satoshi Monopol-versionen lär spelare att interagera med en kryptoplånbok. Detta är ett utmärkt sätt att introducera barn och äldre till begreppet Bitcoin.

Spelare använder också Lightning Network, där varje plånbok typiskt är en nod, en annan stor möjlighet att lära sig hur detta nya betalningssystem fungerar.

Som Redditor joeknowswhoiam påpekar i samma tråd ,

Din plånbok (vanligtvis en LN-nod) känner till många noder på LN och hittar en väg för din betalning som är den mest effektiva / billiga / korta och informerar dig om avgifterna för den bästa rutten.

Han lägger till,

Om du har direkta kanaler mellan Monopol-spelarna skulle det vara 0 avgifter, eftersom du inte behöver andra noder för att dirigera betalningarna för dig.

Spelinnovation
Om detta inte räckte föreslog en annan Redditor snabbt ett annat Monopol-spel.

Ett annat brädspel i krypto-monopolstil som föreslagits av Redditor notPlancha. | Källa: Reddit
Spelet har en annan uppsättning regler, för närvarande på portugisiska, och det avslöjar spelmiljöns kreativitet.

Ett av de tydligaste tecknen på mainstream-adoption kommer att komma när människor accepterar och använder cryptocurrencies i sina dagliga aktiviteter, som spel.

Cryptocurrency-baserade brädspel bör hjälpa till med detta och få kryptokännedom från skärmar till vardagsrummet.