Bitcoin (BTC) konsolideras till 40 500 dollar efter kirurgi stängt till 42 000 dollar, ökar 40% 2021

Bitcoin har sprängt nästan 40% sedan början av 2021 då världens största kryptokurrency steg hela vägen upp till $ 42 000 och slog en ny rekordhög nivå. Institutionellt intresse för BTC fortsätter att öka ytterligare.

Det har varit en blockbuster för Bitcoin och kryptoinvesterare till år 2021. På en ostoppbar resa steg Bitcoin (BTC) -priset helt nära 42 000 $ för att nå sin nya rekordhöga fredag ​​den 8 januari. Bitcoin fortsätter sin massiv tjur springer längre efter en fenomenal körning under det sista året 2020.

Hittills 2021 ligger prisökningarna för Bitcoin (BTC) för närvarande på nästan 40%. Medan vi tittar på BTC: s månatliga prisdiagram har världens största kryptovaluta ökat mer än 125% under den senaste månaden. Med det nuvarande osäkra ekonomiska scenariot har BTC framstått som en potentiell inflationssäkring och ostoppbar kraft. BTC-värderingarna är på 755 miljarder dollar i nivå med några av de största globala företagen som Facebook Inc (NASDAQ: FB) och Tesla Inc (NASDAQ: TSLA).

Den senaste Bitcoin bull run kommer på bakgrund av starkt institutionellt deltagande i tillgångsklassen. Nästan alla stora finansinstitut söker exponering för BTC på något eller annat sätt. Den enda anledningen är att Bitcoin har dykt upp som ett potentiellt alternativ till guld och därmed en inflationssäkring. Även kallat Digital Gold, det har en annan fördel. Bitcoin (BTC) kan likvideras och flyttas enkelt i jämförelse med den fysiska gula metallen.

Institutioner som stöder Bitcoin (BTC)

Under de senaste månaderna har några av de största globala finansiella institutionerna talat för Bitcoin. JPMorgan-strateger sa nyligen att Bitcoin är mer benägna att äta på Golds marknad genom åren. Dessutom sa JPMorgan-strateger i en ny kommentar till kunder att Bitcoin kan röra $ 146 000 på lång sikt.

”En trängsel av guld som en” alternativ ”valuta innebär stor uppgång för Bitcoin på lång sikt. En konvergens i volatilitet mellan Bitcoin och guld kommer sannolikt inte att ske snabbt och är i vårt sinne en flerårig process. Detta innebär att ovanstående $ 146 000 teoretiska Bitcoin-prismål bör betraktas som ett långsiktigt mål, och därmed ett ohållbart prismål för i år, ”skrev den.

Börsnoterade företag som MicroStrategy Inc (NASDAQ: MSTR), ett affärsunderrättelseföretag, har tagit över 70 000 BTC år 2020. Företagets befintliga BTC-innehav är för närvarande värd 3 miljarder dollar. Under Q4 2020 har de Londonbaserade Ruffer Investments och One River Digital också lovat stora investeringar i Bitcoin.

Världens största digitala kapitalförvaltare Grayscale har förvärvat över 600 000 BTC-mynt via sitt Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Grayscales största BTC-köp 2020 kommer på bakgrund av stigande institutionellt intresse. På tal med Bloomberg nyligen sa Grayscales nyutnämnda VD Michael Sonnenshein att de till och med ser intresse från pensionsfonder och kapital i Bitcoin Code. Investeringsjätten Guggenheim Partners har också sökt 10% exponering för BTC via Grayscale Bitcoin Trust.

Wall Street Veterans Supporting Bitcoin

Förutom institutioner har flera Wall Street-veteraner utökat stöd till Bitcoin. Den självgjorda miljardären Stanley Druckenmiller sa att han satsar på Bitcoin mot att depreciera USD. Den legendariska investeraren och hedgefondjätten Paul Tudor sa att Bitcoin kommer att ta rollen som guld de kommande åren. Listan över Bitcoin-supportrar är oändlig. I en intressant tweet, här är vad Morgan Creek Digital-grundaren Anthony Pompliano hade att säga.

På tal med CNBC sa fonden Titan Bill Miller:

”En av de saker som är intressanta med bitcoin är att det blir mindre riskabelt ju högre det går. Det är motsatsen till vad som händer med de flesta aktier. ”